nii

Kõik siinsed fotod ja videod on autorikaitse objektid

reede, 13. märts 2009

Loodusimed kandikul koju kätte











Algav nädal tõi kõikidele tugitooliloodusesõpradele järjekordse rõõmsa uudise-looduskalendri kodulehekülg esitles oma uut staari-hallhüljest.

VAATA!

Loomulikult igati kena võimalus heita pilk lisaks merikotkale ja metssigadele ka selle läänemere suurima imetaja magamistuppa. Õigemini-lastetuppa. Sest veebruar-märts on hallhüljestel poegimisaeg.

Need pildid siin pole pärit Vilsandi rahvuspargist, kust looduskalendri kaamerapilt. 4 aastat tagasi reisis üks  hülgepere koos jäälademega otse Tallinna reisisadama külje alla. Järgmise nädala lõpul on aga plaan päris ehtsale hülgefotojahile minna. Eks näis, kas saak saab ka sedakorda sama priske kui siis :)

2 kommentaari:

Heli ütles ...

Kaunilt tabatud ime! Olen mõnda aega ilmas elanud, ent ei teadnudki, et hallhülge pojad on valged... Kamuflaaž sünnihekteks - loodus on ikka leidklik ja kaitsev.

Tiit Blaat ütles ...

See valge on neil jah titekarv. Ja seejuures on nad ka täiesti kaitsetud, sest beebikarvaga hülgepoegadel vette asja ei ole. Samas-ega peale inimese hallhülgel eriti looduslikke vaenlasi väga olegi...